Aktiviteter för barn 2016-01-11T16:20:19+00:00

Ekostigen

Här kan du bland annat gå en tipspromenad och lära dig vad ekologisk mat är och var den kommer ifrån, hur djuren har det på en ekologisk bondgård och om de osynliga mirakel som sker med naturens hjälp. Vad gör ett bi för nytta mer än att de gör honung? Hur funkar en kompost, kan man ha kalas
i en komocka och dricker vi verkligen samma vatten som dinosaurierna gjorde? Du får också veta varför det är viktigt att vi inte slänger mat i onödan, hur du ska sortera dina förpackningar och provmjölka en kossa.
VÄRD: KONSUMENTFÖRENINGEN STOCKHOLM

BYT & SKAPA LEKSAKER

Till Retoy kan dina barn ta med sig leksaker som de inte längre leker med och byta mot roligare. I Retoy Lab får barnen även testa på att skapa nya kreationer av trasiga leksaker och återvunnet material!
STEG FÖR STEG
1. Checka in leksaker och få stämplar.
2. Lek dig fram till nya favoriter.
3. Visa upp stämpelkortet och checka ut leksakerna.
Läs mer om Retoy och hur du förbereder dig på www.retoy.se.

Drop in-dop!

Vega, Karl eller Elly. Vad du än väljer att döpa ditt barn till så har du chansen och att göra det under mässan. Svenska Kyrkan bjuder åter igen in till drop in-dop och familjen är välkommen till montern – en rofylld oas med både sångstund och fika. Det enda som skiljer ett dop på mässan från ett dop i en kyrka är att det sker på en annorlunda plats. – Vi är väldigt glada att kunna erbjuda dop i vår monter. Jag tror att vi behöver riter när livet förändras så dramatiskt som när man blir förälder och får ansvar för ett litet barn, säger prästen Maria Bergstrand.